Avatar
30 January 2018 - Charlotte Karman plaatste:

Functieprofiel Functionaris voor Gegevensbescherming (FG)

De functionaris voor gegevensbescherming (FG, data protection officier, DPO) houdt intern toezicht en adviseert over de toepassing en naleving van de AVG door de zorgorganisatie. Het aanstellen van een functionaris voor gegevensbescherming is in sommige gevallen verplicht. Ziekenhuizen zijn in ieder geval verplicht om een functionaris voor gegevensbescherming aan te stellen aangezien het verwerken van gegevens over de gezondheid een kernactiviteit is van het ziekenhuis en er sprake is van een dergelijke verwerking van gegevens op grote schaal.

GGZ Nederland heeft voor haar leden een handleiding gebruik Functieprofiel Functionaris voor Gegevensbescherming en een Functieprofiel Functionaris voor Gegevensbescherming ontwikkeld die behulpzaam kunnen zijn bij het aannstellen van een functionaris voor gegevensbescherming. Het staat u overigens vrij om naar eigen inzicht en behoefte dergelijke documenten aan te passen voor gebruik binnen uw organisaties.

Handleiding gebruik Functieprofiel Functionaris voor Gegevensbescherming

Functieprofiel Functionaris voor Gegevensbescherming

GGZ Docs

Let op: dit document staat online op GGZ Docs. GGZ Docs is een andere website met een andere inlog dan GGZ Connect. Heb je een account voor GGZ Connect, maar niet voor GGZ Docs, registreer je dan eerst. Let wel: GGZ Docs is alleen toegankelijk voor medewerkers van lid-instellingen van GGZ Nederland.

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.