Avatar
31 January 2018 - Djieuwke Verseput plaatste:

VNG vult dashboard jeugd aan met CBS-data t/m juni 2017

De VNG heeft een dashboard ontwikkeld dat inzicht geeft in het aantal jeugdhulptrajecten per jeugdregio. Met dit dashboard is nu inzicht te krijgen in de ontwikkeling van jeugdhulptrajecten voor een jeugdregio gedurende de periode van 1 januari 2015 tot en met 30 juni 2017.

Het dashboard geeft inzicht in:

  • De verhouding jeugdhulptrajecten met en zonder verblijf, inclusief verdeling naar de aard van de trajecten. Het is mogelijk om uw jeugdregio te vergelijken met Nederland en/of andere jeugdregio's.
  • Ontwikkeling van het aantal jeugdhulptrajecten met- en zonder verblijf.
  • Verwijzers naar trajecten met- en zonder verblijf, waarbij de gegevens zijn uitgesplitst naar het type verwijzer. Het is hierbij ook mogelijk om uw jeugdregio te vergelijken met Nederland en/of andere jeugdregio's.
  • Ontwikkeling van het aantal verwijzingen naar trajecten met- en zonder verblijf, uitgesplitst naar het type verwijzer.

Het dashboard is gevuld met openbare informatie die afkomstig is van CBS Statline en is te vinden via de VNG-website, onderdeel Zorglandschap specialistische jeugdhulp 

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.