Avatar
1 February 2018 - Charlotte Karman plaatste:

Model en handleiding Gegevensbeschermingseffectbeoordeling (Data Protection Impact Assessment, DPIA)

De AVG stelt het uitvoeren van een gegevensbeschermingseffectbeoordeling (DPIA) verplicht indien sprake is van een verwerking die waarschijnlijk een hoog risico inhoudt voor de rechten en vrijheden van natuurlijke personen. Een DPIA helpt om de risico’s, die verbonden zijn aan de verwerking van gegevens, op passende wijze te beheren. GGZ Nederland heeft voor haar leden een handleiding DPIA opgesteld om te bepalen wanneer, wie en hoe een DPIA moet worden uitgevoerd en een model ontwikkeld voor het uitvoeren van de DPIA en het opstellen van het bijbehorende rapport.

Het staat u overigens vrij om naar eigen inzicht en behoefte dergelijke documenten aan te passen voor gebruik binnen uw organisaties.

Handleiding Gegevensbeschermingseffectbeoordeling (Privacy Impact Assesment, PIA, Data Protection Impact Assessment, DPIA)

Model Gegevensbeschermingseffectbeoordeling (Privacy Impact Assesment, PIA, Data Protection Impact Assessment, DPIA)

 

GGZ Docs

Let op: dit document staat online op GGZ Docs. GGZ Docs is een andere website met een andere inlog dan GGZ Connect. Heb je een account voor GGZ Connect, maar niet voor GGZ Docs, registreer je dan eerst. Let wel: GGZ Docs is alleen toegankelijk voor medewerkers van lid-instellingen van GGZ Nederland.

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.